Dokumentation

Vi anvender mere end 15 forskellige maskiner til udvikling, miljømærkning og test af produkter. Vi tester alt omkring microfiberprodukternes funktionalitet og egenskaber. Alt sammen for at gennemteste og kvalitetssikre nyudviklede produkter - når dokumentation er vigtig.

NMF laboratorie

Vores laboratorie er nøglen til innovation og dokumentation

4

Certificeringer
Læs mere

12

Product brands
Læs mere

31

Svanemærkede microfiberprodukter
Læs mere

32

OEKO-TEX microfiberprodukter
Læs mere

Test af fiber-fragmentering

NMF tester fiberfragmentering ved hjælp af Weber & Leuchts  MLC (Microplastic Shedding Analysis)-Index® test, der måler mikroplastudfældning fra rengøringstekstiler ved livscyklussimulering i overensstemmelse med ISO 23231. Testproceduren inkluderer anvendelse af 5-kammermodeller og udførelse af 20 vaskecyklusser uden brug af vaskemiddel. Mikroplastdetektionen gennemføres ved hjælp af infrarødspektroskopi og termisk analyse, og MLC-Index vurderes som mængden af mikroplast, der går tabt pr. rengøringscyklus pr. kvadratmeter. (mg/m²).

NMF’s Svanemærkede produkter opnår en konsekvent graduering A (Low Emission – mellem 0 til 600 mg/m) – se alle scorerne her. 

Denne præstation sikrer, at NMF´s Svanemærket produkter undgår udledning af fiberfragmenter, hvilket yderligere understreger deres langvarige holdbarhed og overholdelse af bæredygtige standarder.

NMF laboratorie

Science Lab

NMF anvender inhouse laboratorie i vidt omfang i forbindelse med udvikling og test af produkter. Over 15 forskellige maskiner tester alt lige fra vasketest, friktionstest, absorberingstest, styrketest af metervaren, autoklave etc.

 

 

Bakterietest

Bakterietest

I laboratoriet testes produkterne under bakterieforhold i et sikret og afgrænset område. Det gør det muligt at levere dokumentation af opsamlingsraten for forskellige bakterier, samt hvor hurtigt de nedbrydes i produktet.

Alle bakterierapporter for NMF svanemærkede produkter ligger tilgængelige til download.

På billedet ses forskellen på almindelig microfiberklud (gul) og på Tentax Nano-Ag+ (rød). Ved den almindelige microfiberklud vokser bakterierne på kluden, og i Tentax Nano-Ag+ nedbrydes bakterierne af sølvionerne. Download databladet for Tentax Nano-Ag+ her
for at se nedbrydningstiden af bakterierne.

Autoklavetest

Autoklave er et specialudviklet apparat til sterilisering af produkter.
Produktet udsættes for mættet vanddamp med en temperatur på 121 oC ved ca. 2 bar i 30 minutter.
Autoklave anvendes i stort omfang i Health Care industrien.
Under produktinformationen er der angivet, hvilket NMF produkter, der tåler autoklave.

Vasketest

Vasketest

Vores mest anvendte maskine er Electrolux (W5105H) industrivaskemaskine, som anvendes til vasketest af produkter for at garantere, at produktet kan holde til de angivet antal vaske under hårdeste vaskeforhold.
Samme vaskemiddel anvendes hver gang for at sikre en ensartet vasketest.
Vaskemiddel anvendt: Diversey Claxprofi36A1, Ph på 11.


Download al dokumentation

Bakterierapporter

til download
Download bakterierapporter

Fiberfragmenteringscertifikater

til download
Download fiberfragmenteringscertifikater

Autoklaverapporter

til download
Download autoklaverapporter