NMF certificeringer

NMF arbejder som en ansvarlig og miljøbevidst virksomhed. Vi mindsker belastning af miljø fra produktion til afskaffelse af produkterne. Vi har lavet langsigtede forpligtelser gennem:

Med vores forpligtelser og engagement bidrager vi direkte til verdensmål 12:

Ansvarligt forbrug og produktion

Ansvarligt forbrug og produktion    

 

Medlemskab af Amfori BSCI – Code of Conduct

amfori - trade with purpose

Medlemskab af Amfori BSCI

NMF tager medansvar for forbedringer af sociale forhold i produktionsleddet. Amfori er den førende globale forretningssammenslutning for åben og bæredygtig handel. Deres Code of Conduct består af 11 retningslinjer omkring NMF’s produktionsforhold, som skal overholdes via ekstern audit hvert år.  

 

Miljøcertifikatet Svanemærket

Svanemærket

Miljøcertifikatet Svanemærket
Licens 5083 0012 

Svanemærket er det højeste miljøcertifikat og garanti for højeste produkt- og rengøringskvalitet. Svanemærket er forbrugernes CSR sikring af, at produkterne er de mest miljøvenlige og bæredygtige i deres kategori. Produkterne er livscyklusdokumenteret fra vugge til grav som en del af Svanemærkets krav. Alle svanemærkede NMF produkter kan genanvendes – derfor indgår de i NMF Zero Waste Product Concept. Svanemærket er derfor en komplet 360 graders dokumenteret certificering af produktet.  

Se alle produkterne her.

 

Miljøcertifikatet OEKO-TEX

OEKO-TEX - OTS100 - 2176-336

Miljøcertifikatet OEKO-TEX
Certificeret 2176-336 DTI

90% af basic-serien er miljømærket med OEKO-TEX STANDARD 100 -tiltro til tekstiler. Verdens førende sundheds- og miljømærkning.
Miljømærket sikrer, at produkter ikke indeholder miljø og sundhedsskadelige stoffer, som er skadelig for mennesker, dyr og vandmiljø. Der testes for mere end 300 forskellige indholdsstoffer i produktet. OEKO-TEX Std. 100 er fokuseret på råvareproduktionen herunder indfarvning af metervarerne mv.

Se alle produkterne her.

 

Certificeret Global Recycled Standard

Global Recycled Standard (GRS). Certified by Control Union CU1181085

Certificeret af Control Union CU1181085

Global Recycled Standard (GRS) er en international produkt- og forsyningskædestandard, der stiller krav til genbrugsmateriale, varetægtskæde, social og miljømæssig praksis og kemikalierestriktioner. Det er en uvildig tredjepartscertificering. Det primære mål med GRS er at øge brugen af genbrugsmaterialer i produkter og reducere de skadelige sociale, miljømæssige og kemiske påvirkninger af produktionen.

NMF er først i Danmark med GRS-certificerede microfiberprodukter. Strategien er klar: i 2025 er hele vores svanemærkede serie produceret af genanvendt materiale. Og alle produkterne er selvfølgelig GRS-certificerede.

NMF’s GRS-certificerede produkter er certificeret af Control Union og bærer licensnummer CU1181085.

Se alle produkterne her eller læs nyheden her.

 

FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling

FN's verdensmål

NMF har udviklet producter, der er 100% genanvendelige og derfor cirkulære. På den måde bliver de i produkt-loopet. 
Se for eksempel den nye generation af rengøringsvogne Nordic Recycle Trolley 2.0 eller vores svanemærket microfiberkoncept

 

Social ansvarlighed

   Kræftens bekæmpelseDanske Hospitalsklovne 2023

Vi støtter en række gode formål, da vi mener, at social ansvarlighed er vigtigt. Siden 2015 har vi støttet Danske Hospitalsklovne og Kræftens Bekæmpelse.  

 

Bisnode kreditvurdering

 Bisnode kreditvurdering

NMF er blevet tildelt AAA – højeste kreditværdighed:
En virksomhed med særdeles god evne til at imødekomme betalingsforpligtelser. Baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem, som giver kreditvurderinger fra C til AAA.
Vurderingen har udgangspunkt i delbedømmelserne grunddata, ejerforhold, økonomi og betalingserfaringer.
Kun 2% af alle danske virksomheder har opnået en AAA vurdering. En høj kreditværdighed er lig med en troværdig og pålidelig samarbejdspartner.

 

Miljøpolitik

Vi har udarbejdet en miljøpolitik for at forpligte os til fortsat at mindske miljøbelastningen, som er en del af verdensmål nr. 13.

  • Vi affaldssorterer
  • Vores hjemmeside er 100% CO2-neutral
  • Ukurante, ikke-salgsbare produkter sendes til autoriseret forbrænding
  • Alle produkter er fremstillet under kontrol med REACH SVHC kandidat-listen
  • Ved indfarvning af vores microfiberprodukter er der udelukkende anvendt pastelfarver, som belaster miljøet mindst muligt