NMF’s emballagestrategi

Fra PLASTIK til PAPIR

NMF reducerer affald og mindsker plastikforbrug med nye emballageløsninger på alle mopper ♻

Danmark gennemfører fra 2025 EU’s direktiv om udvidet producentansvar for emballage, der sikrer, at langt mere emballage bliver genbrugt eller genanvendt. Senest den 31. august 2024, skal virksomhederne derfor registrere og indberette deres emballageforbrug. NMF er registreret hos Emballageretur til producentansvar for emballage i overensstemmelse med lovgivningen.

NMF har altid haft en stærk forpligtelse til grøn omstilling, og som en producent er vi opmærksomme på de nye regulativer vedrørende emballage, der træder i kraft fra 2025. Disse regulativer pålægger producenter at registrere den emballage, de anvender, og påtage sig omkostningerne ved håndtering af det affald, emballagen genererer. Derfor er vi også fuldt forberedte på at opfylde de kommende krav.

For NMF er dette blot en oplagt mulighed for at tage teten og implementere konkrete ændringer i vores emballage for at reducere vores miljøaftryk og samtidig imødekomme fremtidige krav. Det er vigtigt at bemærke, at disse ændringer ikke vil påvirke hverken logistikken for produktet (forpakningsforhold) eller varenummeret.

Formålet med producentansvaret er, at:
✅ Innovation: Reducere vores emballageforbrug ved at udvikle bedre løsninger
✅ Øge den reelle genanvendelse af vores emballage via monoemballage
✅ Nytænkning: Re-designe mere miljøvenlig emballage

NMF skifter emballage til monomateriale og gør genanvendelse nemmere

Alle NMF’s mopper får ny emballage lavet af 100% papir

Vi har hos NMF dedikeret omfattende ressourcer og tid til at forberede os på disse lovgivningsmæssige ændringer. Derfor har vi hos besluttet at erstatte plastikposerne omkring vores basismopper med papirstrimler. Disse genanvendelige papirstrimler vil blive introduceret på vores OEKO-TEX® STANDARD 100 produkter allerede fra 1. august 2024. Dette skridt er blot en del af vores omfattende initiativ til at nedbringe plastikforbruget i vores emballage. Derfor udvider vi tiltaget til alle vores svanemærkede mopper fra januar 2025.

🔁 Den nye emballage er lavet af monomateriale med tydelige affaldssorteringspiktogram printet på, hvilket gør genanvendelse og sortering så nemt som muligt, da monomaterialet betyder, at alle dele af emballagen kan sorteres som papir. I kan nemt bestille jeres egne piktogrammer og sætte på kildesorteringssystemer.

Emballageændring på alle NMF’s mopper reducerer affaldsmængde med 53% årligt

 

Som NMF-forhandler er du altid sikker på at være først med miljøtiltag inden for vores kategoriområde, da vi ønsker at gøre det nemt at købe og (gen)bruge professionelle rengøringsrekvisitter. Ved at implementere ændringer i vores emballage forventer vi at reducere vores affaldsmængde markant. De forventede affaldsbesparelser ved at gå fra plastikposer til kraftige og stærke papirbånd er på 53% om året.

Vores indsats stopper dog ikke her. Vi fortsætter med at evaluere og opdatere vores emballager for at sikre, at vi fortsat optimerer og er forrest med udviklingen. Vi mener, at dette er en kontinuerlig rejse, og vi er fast besluttede på at forblive førende inden for den grønne omstilling i branchen.

Emballage i 100% papir gør genanvendelse let ♻

Monomateriale er lettere at sortere – og CO2 reducerende for et bedre klima.

Med den nye emballage i monomateriale bliver det lettere for forbrugere at nedbringe plastikforbruget og affaldsmængden, men det bliver også lettere at affaldssortere emballagen korrekt. Tidligere skulle plastikposen og det påsatte mærkat sorteres som to forskellige kilder – plastik og papir. Med den nye emballage er denne besværlige proces fortid. Plastikken erstattes af papirstrimler , som er samlet med papirtape, hvilket betyder at alle dele af emballagen kan sorteres som papiraffald – og på den måde let blive genanvendt. Det er en win-win for både forbrugerne og miljøet.

Denne nyudviklet emballage til mopperne, vil gøre at vi nedsætter forbruger med mere ned 250.000 poser årligt.

Hos NMF er vi altid opdateret indenfor vores nicheområde og først med innovativetiltag da vil vi går gerne forrest for at sikre for at optimer og udvikle løsninger til gav for klimaet. Et af vores seneste tiltag var at ændre emballagen på vores ECO-mops i foråret, hvor vi erstattede plastiksække med genanvendelige papkasser, hvilket ikke kun reducerer vores plastforbrug, men også gør håndteringen mere praktisk og optimerer logistikken.

Alle valg har selvfølgelig konsekvenser, men selvom der kan være gener forbundet med at gå væk fra plastik, så har vi taget et bevidst valg til gavn for miljøet. Det er dog vigtigt at bemærke, at disse ændringer ikke vil påvirke hverken logistikken for produktet (forpakningsforhold) eller varenummeret.