Nordic Recycle Trolley er flyttet ind i H.C. Andersens Hus

Danmarks nye top turistattraktion vælger cirkulært miljø koncept fra Nordisk Microfiber

Grøn oase med poesi og magi i Odense. Det nyopførte H.C. Andersens Hus er et imponerende byggeri med en magiske have, som danner rammerne for en unik oplevelse for museumsgæsterne. For at projektet indenfor står flot og rent, har deres professionelle rengøringsgrossist leveret Nordisk Microfibers komplette cirkulære miljø koncept til den grønne oase, hvor naturen afspejler H.C. Andersens eventyrlige verden.

Professionelle rengøringsrekvisitter til det nye H.C. Andersens Hus

I Odenses prestigeprojekt er naturen et grundelement i det nye H.C. Andersens Hus. Både i materialevalget og museets samlede rammer. Odense Bys Museer henvendte sig i 2020 med en speciel opgave til deres professionelle rengøringsgrossist. Den overordnet opgavespecifikation var, at der skulle indkøbes grønne rengøringsrekvisitter, hvor bæredygtighed, design og ergonomi skulle går op i en større enhed. Med ønsket om at få det bedste fik Bo Julian Johansen og Stig Nørgaard Olsen fra Odense Bys Museer professionel rådgivning af deres rengøringsgrossist.

Et naturlig valg var Nordisk Microfibers med deres komplette cirkulært miljø koncept indenfor rengøringsrekvisitter. Et koncept med rengøringsvognen Nordic Recycle Trolley samt komplet serie af Svanemærket microfibermopper og microfiberklude. Rengøringsgrossisten formidlede kontakten til Nordisk Microfiber, da Odense Bys Museer vægter rådgivning, demonstration og træning i konceptet både før, under og efter valget af rengøringsløsning højt. Bo Johansen pointerer, at det er et afgørende paramenter at undervisning og rådgivning samt tidsplanen med leveringen af konceptet overholdes ved valg af produkter til H.C. Andersens museet.

”Det er vigtigt, at alt står knivskarpt hver dag. Og det sætter krav til rengøringen samt de produkter der anvendes. Det skal være af højeste kvalitet, da museum har mange specielle rengøringsopgaver dagligt med bl.a. scenografien.” siger Bo Julian Johansen, Drift & vedligehold, Odense Bys Museer.

Nordic Recycle Trolley med Husets identitet

Et andet argument for valget var, at rengøringsvogn skal være præsentabelt i åbningstiderne, hvor museumsgæster færdes i huset. Det gjorde at valget faldt på fremtidens rengøringsvogn som forener design, funktionalitet og miljø – som fås i Nordic Recycle Trolley. Det er muligt at få eget print på begge sider af vognen, så den går helt i tråd med museets visuelle identitet.

Nordic Recycle Trolley er fremtidens rengøringsvogn. Den er produceret af 75% genbrugsplast og i et i stilrent design, hvor alle anvendte materialer er 100 % genanvendelige. Nordisk Microfiber har skabt den med bæredygtighed og ergonomi for øje: Rengøringsvognen har et væld af nyttige funktioner som aflåste skabe, justerbart håndtag og let manøvrerbare hjul og selve vognen kan sammensættes på mange forskellige måder.
Vognen er HACCP godkendt – det betyder, at produkterne må stå i områder, hvor der er fødevarer eksempelvis i Spiseriet Deilig, der knytter sig til museet og drives af Claus Meyer.

Inden dørene blev slået op til 5.600 kvadratmeter poesi og magi

Med museumsgæster fra nær og fjern forventes et besøgstal på 200.000-300.000 mennesker. Det stiller store krav til rengøringen. Det nye H.C. Andersens Hus er et eventyrlige univers med 5.600 kvadratmeter, hvor der er anvendt mange forskellige materialer til at vække de besøgendes sanser og interesse.

Ugen op til åbningen blev rengøringskonceptet demonstreret overfor rengøringspersonalet, og de fik træning i anvendelsen af vogn, mopper og klude. Der var stor interesse fra personalet, som fik svar på mange relevante spørgsmål om brug af Nordic Recycle Trolley og tilhørende rengøringsrekvisitter.

De mange forskellige materialer, som er med til at gøre det nye H.C. Andersens Hus unikt. Der er lige fra rustikke til blanke og mere sensitive overflader. Med Nordisk Microfibers svanemærkede mopper og klude skal der bruges mindre vand og minimum med kemi, som er med til at skåne overfladerne. Med microfiberens opsamlingseffekt på min. 99% af alle mikroorganismer.

”Alt har fungeret som det skulle, og vi er meget tilfredse” siger Bo Julian Johansen. Efter gennemgangen havde personalet en imponerende slutspurt med at få det hele rengjort til åbningen. Det lykkedes og alt står nu flot og rengjort hver dag til at tage imod de forventningsfulde museumsgæster.

 

Du kan også læse artiklen i Rent i Danmark udgave 4, 2021.