Nordic Recycle Trolley er nu MR-scanner godkendt

Forskellige private og offentlige virksomheder har forskellige behov, når det kommer til deres rengøringsvogne. I Vejle Sygehus’ Rengøringsenheden ønsket de, at undgå uheld med MR-scanneren i forbindelse med rengøring efter en hændelse med et mindre stykke metal. Rengøringsenheden afsøgte markedet via deres grossist. Derved opstod samarbejdet med Nordisk Microfiber (NMF), som kan levere kundetilpasset rengøringsvogne, også selvom opgaven er lidt anderledes end normal.

Usynlige kræfter på spil i MR-scanningslokalerne

Rengøringsenheden, kvalitetsmedarbejder og radiografer er meget opmærksomme på udstyr, som er i og omkring MR-scanningslokalerne. Hændelse som gør, at Rengøringsenheden i dag går meget op i anskaffelse af rengøringsrekvisitter uden metaller er; At en rengøringsassistent gjorde rent i kontrolrummet, hvor en fejebakke i metal kom tæt på døråbningen til MR-scanningslokalet. Fejebakken fløj gennem lokalet på grund af de magnetiske kræfter.

Det kunne have haft fatale konsekvenser for både medarbejder og MR-scanner. Skaderne var til at udbedre, men det har gjort, at der taget højde for risicis ved indkøb af nye rengøringsrekvisitter. De stræber efter 0 tolerance for metal.

Rengøringsvogn Nordic Recycle Trolley fra NMF kan indrettes efter behov. En vogn med mange muligheder og gode muligheder for kundetilpasset løsninger. Udover at være fremstillet af 735 PET plastflasker har den som standard meget få dele med metal. Der blev lavet justeringer for Nordic Recycle Trolley gik gennem godkendelsesprocessen, som Ninna Christiansen, Souschef for Rengøringsenheden, stod i spidsen for. Vejle Sygehus har til en start indkøbt en lille og en mellem model til at servicere deres fire MR-lokaler.

Udviklingen af rengøringsvognen blev omtalt i en Erfagruppe, hvorefter Kolding Sygehus også anskaffede sig 2 stk. Nordic Recycle Trolleys, som ISS nu benytter i og omkring MR-scanningslokalerne.

Nordic Recycle Trolley godkendt til en halv meter fra MR-scannerne

Før godkendelse af Nordic Recycle Trolley blev vognen gennemgået og tilpasset de retningslinjer der er for anvendelse i MR-scanningslokalerne. Alt synligt metal er nu udskiftet.

Ændringer gør, at vognen stadig har samme funktionalitet og nu godkendt til at være MR-safe.

”Nordic Recycle Trolley er MR-safe op til 1,5 tesla indenfor en halv meter” fortæller Mazen Schnefeldt, Radiograf.

Samtidig demonstrerede Mazen Schnefeldt de magnetiske kræfter og fortæller, at 20 gram metal har en trækkraft på ca. 1 kg. Det sætter store krav til anskaffelse af rengøringsrekvisitter uden metal.
På Vejle Sygehus er rengøringspersonalet medbestemmende, når der indkøbes nyt – og alle der færdes omkring MR-scannerne får ekstra uddannelse.

Har du behov for at indrette dine rengøringsvogne? Læs mere her.

 

Du kan også læse artiklen i Rent i Danmark udgave 5, 2021.